петак, 17. јул 2015.

First date!

Decko s kojim se vec duzi period dopisujes konacno te je pozvao na sastanak. Ali ti imas veliku tremu jer ce ti to biti prvi date, ne znas kako da se ponasas, sta da obuces, o cemu da pricate... Pa evo par saveta o tome u nastavku posta. :)





Ne kasni! Don't be late!

Ne bi ni ti volela da tvoja simpatija kasni na sastanak. Zato isplaniraj svoje vreme potrebno za spremanje, da li je to dva ili citavih pet sati nebitno je. Dva-tri minuta kasnjenja je prihvatljivo, ali ne i citavih sat vremena.

And you won't want your crush to be late, right? So, plan your time for prepering for date. Two or three minutes lateness is ok, but not full an hour.


Ne budi opsednuta sobom! Don't be obsessed with yourself!

Nemoj se svakih pet minuta gledati u svoje ogledalce da bi proverila je li tvoja frizura ok, da li ti se maskara razmazala ili da bi stavila novi sloj sjaja za usne, jer nista od toga tvoj buduci decko ( :D ) nece primetiti.  Budi opustena i trudi se da vreme provedis sto bolje mozes.

Stop watching in your mirror every five minutes just to check is your hair and mascara ok or to put lip gloss, because your feature boyfriend won't notice anything of that. Relax and enjoy in time with your crush!

Ostavi svoj telefon! Leave your phone!

Ista situacija kao sa ogledalcetom. Ako stalno gledas u svoj telefon, proveravas Instagram i odgovaras na poruke, decko ce steci pogresno misljenje o tebi. Sigurno ce pomisliti da je tebi dosadno sa njim i da si nezainteresovana. Zato je najbolje da ugasis svoj telefon.

If you permanently watch in your phone, checking your Instagram and messages, the boy will be think that you are boring spending time with him. So turn off your phone.

Postavljaj pitanja! Do ask questions!

Nemoj biti osoba koja stalno cuti i na pitanja odgovara samo sa da i ne! Nemoj mu govoriti o svojim drugaricama, o svadji sa njima. Njega to sigurno ne zanima! Postavljaj i ti pitanja, saznaj sta voli, koji je njegov hobi..pokazi mu tako da si zainteresovana. Ono sta ne smes da ga pitas jesu njegove bivse devojke i neke intimne stvari. 

Don't be the one who is just keep silent and answer on questions with yes or no. Do not talk about your friends and fights with them, he is not into that. Do ask questions about what he likes, his hobbies, but not about his exes and intimme stuff.


Sta da obuces? What to wear?

Mada mislim da mi devojke najvise obracamo paznju na ovo pitanje sta da obucem? Pa odgovor je jednostavan-ono u cemu se najprijatnije osecas. Ako nosis odecu u kojoj neces moci disati, hodati ili jesti bice ti veoma neprijatno. Kako je sada leto sigurno ces pozeliti da nosis kratku haljinu ili suknju, ali obrati paznju na njihovu prakticnost, ne bi volela da citav sastanak provedes u ispravljanju haljine? Potrudi se da odecu uklopis i sa vasim aktivmostima. Npr. ako ste se dogovorili za voznju rolera u parku onda sigurno ne trebas nositi suknjicu. Sorts, majica, starke, duza letnja haljina ili sandale izbor je na tebi, izaberi i neki lep lancic ili mindjuse.

What to wear is girls' biggest problem, but the answer is pretty simple-wear something that is comfy and cozy. Think about clothes' practicality, you don't want to spend your date in clothes in wich you can't breath, walk or eat. Think about the place you will go, you won't wear a skirt if you have bike riding. Shorts, T-shirt, converse, long summer dress, sandals its your choice, you can also use any necklace, earrings.


Make-up

Ne preteruj sa sminkom. Leto je, znojis se i smetace ti sva ta sminka na tvom licu. Zato se opredeli za sto prirodniji izgled. Senke neutralnih ili pastelnih boja, malo maskare, balzam ili tanak sloj sjaja za usne bice sasvim dovoljno, puder ti nece trebati. Ne zaboravi da te je decko pozvao na date zato sto mu se svidjas takva kakva jesi, zato nema potrebe za tolikom sminkom. :) I ne zaboravi na parfem, nanesi ga na vratu i kosi, neka ne bude previse jak, i momci vole kad devojke lepo mirisu. :)

It's summertime, you're sweating so you don't need too much makeup on your face. Make yourself look natural. Use eyeshadow in pastel or natural color, a little of mascara, balsam or lip gloss and that's enough. Remember, he called you to go out because he likes you just the 
way you are, so be natural. Don't forget parfum, put on your neck and hair. :)

Goodbye

Kraj vaseg prvog sastanka, lepo ste se proveli, bolje upoznali i sada te je on zagrlio i ocekuje poljubac. Ali ti jos uvek nisi spremna za taj korak, sta tada? Onda mu daj jedan poljubac u obraz i nece biti nista pogresno. Igraj se tako sa njim, bice vam zanimljivije.

The end of your first date, you have a great time, he gives you a hug and waiting for your first kiss but you're not ready yet, what now? Just give him a kiss in cheek, it won't be wrong. :)

And just be who you really are and feel confident!

3 коментара:

  1. Sad mi dodje da se udarim kak pre nisam otkrila tvoj blog.Ovaj post mi je trebao bas juce.Kiksnula sam i u odeci a i zakasnila sam dvadeset minuta pa je on otisao -.-.Tako da...Prelep post,veoma koristan,prelepo pises samo nastavi :D

    ОдговориИзбриши
  2. Jao, nadam se da ce biti i drugih prilika da se vidite, bas mi je zao zbog tebe.♥♥♥
    I hvala ti puno!☺

    ОдговориИзбриши

Flickr Images